VÅRA MEST POPULÄRA SKOTRAR

elscooter i stockholm

Havet av den elscooters i Stockholm är verkligen ingen överraskning

En elscooter i Stockholm är som en känguru i Australien – de syns överallt. Under de senaste åren har en våg av elscooter spridit sig över huvudstaden som en löpeld. På varenda trottoarkant finns det någon som åker runt på en elscooter i Stockholm. Det finns platser för elskotrar runt om i staden för att underlätta för åkarna, som en del av en policy som resulterade i att ett svenskt startup blev en enhörning. Transportmedlet har fått hantera negativ press och pessimism i ögonen på beslutsfattare och medborgare i huvudstaden. Trots detta är vågen av elscooter låg för tillfället, men kommer säkert att stiga igen under de kommande åren.

Behovet av elscooter i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och landets finanshuvudstad. Här bor en miljon människor, vilket är ganska mycket med svenska mått mätt. Under dygnets mest hektiska timmar kan det bli mycket trångt i staden. Det är vid dessa tillfällen som en elscooter i Stockholm kommer väl till pass. Den kan bekvämt låta dig navigera runt i fastklämd trafik och upptagna stadskärnor eftersom enheten är smidig och kan slingra sig genom trafiken. Bussarna och tågen kan också bli fulla under rusningstid. Detta orsakar mycket tidsspill och resulterar ofta i att du blir försenad.

Det är därför som elscooter har blivit så vanliga i Stockholm. Myndigheterna  har försökt att begränsa användningen av elscooter i staden.

Hur fungerar en elektrisk skoter?

Elscooter är eldrivna transportmedel. De är praktiskt taget ljudlösa eftersom de drivs av ett batteri och en elektronisk motor. Batteriet är kopplat till motorn och fungerar som dess kraftkälla. Motorn roterar i sin tur skoterns hjul, vilket gör att du kan sväva genom huvudstadens blåsiga vägar. En annan anledning till populariteten för elscooter i Stockholm är bekvämlighetsfaktorn. Det är små enheter som är relativt lätta att bära runt på. Däcken är tjocka och robusta och byggs för att klara alla typer av terräng, vilket gör dem användbara för transport året runt.

elscooter i stockholm - Sweden

Bromsmekanismen ger en säker och smidig körupplevelse. Framsidan av skotern är utrustad med en mekanisk broms, medan bakdäcken är utrustade med en elektrisk broms. Detta möjliggör för förarens säkerhet såväl som för dem som befinner sig runt omkring. Det är värt att notera att alla förare av elscootrar måste följa trafikreglerna eftersom säkerheten är av största vikt. Därför bör alla förare köra sina skotrar försiktigt och säkert. Hastigheten är begränsad till 20 km/h på en elscooter och motoreffekten får vara max 250W, men detta kan förändras då nytt lagförslag om högre motoreffekt finns hos regeringen att begrunda.

Fler fördelar med elscooter

Vi har alla blivit lata och självbelåtna på grund av teknik och innovation. Elscooter bidrar inte ett dugg till detta. En del av människors övertro på elscooter i Stockholm är dess bekvämlighet. Den kräver inte tankning och väntan i långa köer. De kan laddas hemma med hjälp av bara ett vanligt uttag och en vanlig sladd. De är behändiga enheter som du kan ha med dig var som helst, ta med dig ut och åka på en glädjetur runt om i stan.
Enheten förlitar sig på billiga driftskostnader och tillåter rörelsefrihet. Dessutom bidrar den positivt till renare luft i Stockholm och mindre buller ute på vägarna.

Köp din första elscooter

Känner du att du är redo för din första tur på en elscooter i Stockholm? ELscooter Sweden har  många för dig att välja mellan. Det är bara att hoppa över till vår hemsida och utforska en massa alternativ för att få ett försprång på vad som kommer att bli en global trend!

POPULÄRA PRODUKTKATEGORIER

elscooter i Stockholm
elscooter i Stockholm

För fler uppdateringar följ oss på Instagram.